susține

2019, anul tendințelor sustenabile în modă

Prima pagină » 2019, anul tendințelor sustenabile în modă

2019, anul tendințelor sustenabile în modă

În ultimii ani, am văzut cum planeta este copleșită de impactul negativ pe care noi oamenii îl provocăm prin activitățile noastre. Pentru a restabili un echilibru în ecosistem, oameni din toate industriile sunt nevoiți să își unească forțele și să lupte pentru diminuarea poluării și a uzului iresponsabil al resurselor pe care natura ni le-a pus la dispoziție. În această luptă împotriva risipei și poluării, industria modei trebuie să fie prezentă și să facă demersuri pentru a înfrumuseța lumea într-o manieră responsabilă și plină de grijă față de mediul înconjurător. Conceptul de eco fashion înglobează tot ce înseamnă modă, de la materiale textile, mod de prelucrare și întrebuințarea lor, până la maniera în care hainele sunt „perfecționate” și pregătite pentru o viață cât mai lungă.

Deși trendurile sunt ceva de moment, iar cei care militează pentru sustenabilitate se opun îndemnurilor permanente către un consum exagerat, ne bucură totuși faptul că marile case de modă își îndreaptă, mai nou, atenția către protejarea mediului înconjurător. Brandurile care își doresc să genereze o schimbare în adevăratul sens al cuvântului sunt cele cu obiective ecologice clare și care își asumă această responsabilitate pentru o perioadă îndelungată de timp. Aceste branduri sunt cele care se angajează să utilizeze materiale organice sau reciclate pentru viitoarele lor colecții, pentru a reduce amprenta negativă asupra mediului.

Dar care sunt cele mai proeminente trenduri ale anului 2019 în materie de sustenabilitate în modă? Ei, bine, haideți să aflăm împreună:

O garderobă capsulă

În cazul în care această noțiune este una nouă pentru voi, lăsați-ne să vă explicăm de ce acest trend se numără printre favoritele noastre. O zicală veche, cu care putem să ne punem cu toții de acord, ne zice așa: „less is more”. Iar dacă această sintagmă s-ar metamorfoza într-un trend eco, acesta ar fi cel al garderobei capsulă. Bazat pe piese de bază, simple și ușor de combinat între ele, trendul în sine susține obținerea unui număr mare de ținute vestimentare, plecând de la un număr redus de haine. Acest stil minimalist este deja adoptat de sexul masculin și, sinceri să fim, pare că dă roade!

Hainele au o a doua viață

După cum ne-a învățat mama, și suntem de părere că ne-a învățat bine, hainele nu sunt de unică folosință. Iar în momentul în care acestea nu-și mai găsesc locul la noi în garderobă, cu siguranță că altcineva va fi mai mult decât fericit să le ofere o nouă casă. Această practică stă la baza magazinelor de tip second-hand, care prind amploare și devin din ce în ce mai populare. În final, cum să nu-ți placă hainele frumoase, cu poveste, la prețuri accesibile?

Materialele reciclate sunt la modă

În 2017, Adidas a lansat o colecție de încălțăminte sport obținută din plastic reciclat, cules de pe fundul oceanelor. Utilizarea materialelor reciclate pentru obținerea obiectelor vestimentare nu mai e o noutate în anul 2019, însă acest trend continuă, iar noi suntem mai recunoscători ca oricând brandurilor care optează pentru astfel de materiale în detrimentul unora care dăunează mediului.

Prin urmare, industria modei a pornit cu pași mărunți pe drumul schimbărilor pozitive la nivel de mediu. Tu ce faci pentru a avea grijă de mediu?

Noi facem BINE și te așteptăm la boutique-ul nostru, unde-și au casa cele mai eco-friendly haine din oraș.

2021-08-19T11:42:07+00:00
Go to Top