susține

Anii ’70 din nou la modă

Prima pagină » Anii ’70 din nou la modă
  • Anii '70 din nou la modă

Anii ’70 din nou la modă

Uitându-ne prin magazine, putem observa cu ușurință că majoritatea retailerilor au făcut un salt înapoi în timp, chiar în mijlocul anilor ’70. Pantalonii evazați, bluzele crop și imprimeurile tie-dye au devenit din nou în vogă. Ce bine dacă ai păstrat acei jeanși evazați care merg perfect cu topul înflorat al bunicii!

Anii ’70 au venit ca o continuare a curentului hippie specific anilor ’60 . Accentele rebele apărute o dată cu activismul feminist reușesc să își facă loc și în dulapurile femeilor din anii ’70. Retailerii acelor vremuri au observat o creștere considerabilă a preferinței oamenilor pentru materiale simple și obiecte hand-made, așa că au început să integreze astfel de articole vestimentare în magazinele lor. Sună cunoscut? Ei bine, același lucru se petrece și în vremurile noastre. Din ce în ce mai mulți oameni își îndreaptă atenția către obiecte unicat, hand-made sau personalizate.

Pantalonii evazați

În ceea ce privește vestimentația propriu-zisă, anul 2020 ne aduce într-un punct foarte apropiat de moda anilor ’70.  Pantalonii evazați, atât de îndrăgiți în ziua de astăzi, au apărut pentru prima dată în secolul XIX. La momentul respectiv, aceștia făceau de fapt parte din uniforma marinarilor. Între timp, făcând un salt în anii ’70, au început să fie purtați de admiratorii curentului hippie, dar și de vedete, un exemplu icon în acest sens fiind cântăreața Cher.

În zilele noastre, jeanșii evazați și-au recâștigat popularitatea și, purtați împreună cu un crop top sau cu o cămașă înflorată prinsă în talie, pot avantaja foarte bine silueta prin iluzia de înălțime pe care o creează.

Tricouri tie-dye

O altă parte importantă a culturii hippie în anii ’70 sunt articolele vestimentare tie-dye. Nu doar că sunt foarte ușor de realizat, dar aduc un plus de veselie ținutei și te întineresc.

Design-ul psihedelic își face loc cu mândrie în garderoba anului 2020, fiind potrivit atât pentru festivaluri, cât și pentru momentele în care vrei pur și simplu să te îmbraci în culori jucăușe.

În cazul în care îți dorești un astfel de model, ai nevoie doar de un tricou simplu alb și vopsea specială pentru textile. Vopseaua se adaugă peste tricoul mototolit și prins în elastice și se lasă la uscat. În momentul în care vopseaua este complet uscată, tricoul va căpăta acel model pe care cu toții îl îndrăgesc.

Individualitate

Anii ’70 au fost marcați, de asemenea, de individualitate și originalitate. Această tendință se continuă în actualitate prin îndrăzneală și creativitate vestimentară.

Fie că vorbim despre ținute casual, de birou sau de ocazie, fuste midi, rochii maxi, jeanși prespălați sau imprimeuri florale, garderoba anilor ’70 este de departe cea mai permisivă și suntem bucuroși că s-a reîntors.

Pentru că prea multe imprimeuri pot fi copleșitoare și diversitatea materialelor ne face să ne întrebăm cum anume le-am putea combina, vă invităm să găsiți câteva sfaturi în articolul nostru precedent, aici.

2021-11-10T09:01:56+00:00
Go to Top