susține

Calitate versus cantitate: cine câștigă?

Prima pagină » Calitate versus cantitate: cine câștigă?

Calitate versus cantitate: cine câștigă?

Într-un articol trecut, ne-am îndreptat atenția către garderobele de tip capsulă, formate din elemente vestimentare simple, minimaliste și ușor de combinat între ele. Acest tip de garderobă se numără printre trendurile eco ale anului 2019 și se bazează pe arhicunoscutul principiu „less is more”. Deși trăim într-o societate consumeristă, unde consumul excesiv tronează, iar oamenii și-au dezvoltat un automatism din a cumpără lucruri în exces, în fața întrebării calitate sau cantitate?, alegerea noastră a tuturor ar trebui să fie cea dintâi.

Departe de „hainele de unică folosință”

Ca multe alte bunuri pe care le achiziționăm și pe care le folosim ani la rândul, hainele nu ar trebui tratate drept ceva ce, odată folosit, nu mai poate fi utilizat și, într-un final, revalorificat. An de an, investim sume semnificative de bani în garderoba noastră, ca mai apoi jumătate din haine să fie uitate în partea de dulap spre care nu ne îndreptăm niciodată atenția.

Lucrul cel mai corect de făcut în această situație, atât pentru buzunarul nostru, cât și pentru mediul înconjurător, este achiziția unor haine ușor de combinat între ele și de o calitate superioară, pe care să le putem valorifica o perioadă îndelungată de timp.

Ce-i mult strică

Cu ce te ajută 10 tricouri similare, de o calitate îndoielnică, care îți aglomerează garderoba? Oricât de tentant sună să ai un dulap plin de haine, utilitatea acestei alegeri este aproape inexistentă întrucât cu toții avem tendința de a ne alege câteva preferate, pe care mai apoi să le purtăm prin rotație, în vreme ce alte haine atârnă pe umerașe, în speranța că vor fi alese vreodată.

Cum ar fi, însă, să investim doar în aceste preferate, iar pe restul să le lăsăm să aștepte în continuare în magazin? Cine știe, poate vor fi ideale pentru un alt purtător.

Cea mai bună alegere…

…E și cea mai simplă. Mai puține haine, dar mai multe combinații vestimentare. Mai puține haine, mai mulți bani în portofel, dedicați experiențelor care contează pentru fiecare. Și, cel mai important, mai puține haine, un mediu înconjurător protejat de poluare și risipă. Tu ce alegi?

 

2021-08-19T11:41:42+00:00
Go to Top