susține

Cronica unui eveniment de succes: Bine, Văcărești!

Prima pagină » Cronica unui eveniment de succes: Bine, Văcărești!
 • bine vacaresti

Cronica unui eveniment de succes: Bine, Văcărești!

La Bine Boutique prețuim colaborarea, deschiderea și responsabilitatea față de problemele actuale ale comunității. În afară de misiunea socială a organizației noastre, direcțiile în care am crescut ca antreprenori sociali, sunt:
 • grija față de mediul înconjurător,
 • preocuparea pentru educație,
 • reciclare,
 • consum responsabil și sustenabilitate.

Astfel, a fost firesc ca la aniversarea Bine Boutique să ne oferim timpul și energia unei cauze importante pentru comunitate și alături de Asociația Parcul Natural Văcărești, am organizat Bine, Văcărești! – un maraton de cusut. Pe lângă strângerea de  fonduri am contribuit activ la refacerea infrastructurii de vizitare a singurului parc natural urban din România.

De ce un maraton de cusut?

Am avut alături de noi pe toată durata zilei, în cadrul evenimentului transmis live pe Facebook, invitați cu care să dezbatem teme de interes. Printre acestea menționăm economia circulară, sustenabilitatea, reciclarea, atitudinea de donator, voluntariatul.

„În urmă cu doi ani am pornit la drum cu dorința de a schimba atitudinea bucureștenilor față de reutilizarea și reciclarea hainelor. Acum am sărbătorit împreună cu prietenii de la Asociația Parcul Natural Văcărești, organizând un eveniment maraton de strângere de fonduri pentru a susține o cauză de mediu foarte importantă  în comunitatea noastră. Le mulțumim din suflet tuturor donatorilor și celor care sunt în continuare alături de noi.” – Ana Derumeaux – Antreprenor social Bine Boutique

„Preocuparea pentru bunăstarea oamenilor ajunge inevitabil la preocuparea pentru bunăstarea naturii. Astfel, două proiecte care transformă Bucureștiul un loc mai bun, Parcul Natural Văcărești și Bine Boutique s-au luat de mână într-un maraton care a scos puțin ambele tabere din zona de comfort și care a ieșit tare de bine. Ne bucurăm de faptul că în contextul maratonului am adus parcul la urechile unui nou public și că mesajul nostru cu privire la importanța biodiversității urbane continuă să se răspândească, câștigând susținere din partea comunității. Mulțumim echipei Bine pentru organizarea impecabilă și pentru că s-au gândit să implice parcul în activitatea lor minunată, în beneficiul comunității.” – Gabriela Poiană, Responsabil Comunicare Asociația Parcul Natural Văcărești

Invitat special – Cristian Lascu

Ce a însemnat evenimentul Bine, Văcărești!

 • 4 voluntari implicați  
 • 12 ore de cusut fără întrerupere
 • 76 de țestoase cusute din materiale recuperate
 • 1.100 lei primiți de la donatori
 • 6 invitați cu povești interesante
 • multe emoții și energie pozitivă

În viitor ne dorim să găsim noi soluții pentru colectarea donațiilor de haine. Totodată, cautăm soluții pentru recuperarea materialelor uzate și transformarea lor în produse noi, cu valoare adăugată. Ne dorim ca această valoare adăugată să se întoarcă spre comunitate. În acest fel, mai multe persoane defavorizate pot fi sprijinite,  mai puțină îmbrăcăminte ajunge la gunoi, hainele de bună calitate își găsesc alți purtători și din ce în ce mai mulți oameni aleg să fie mai responsabili, fie că e vorba de haine sau resurse de mediu în general.

2021-11-10T09:04:41+00:00
Go to Top