susține

Cum reciclăm hainele prea uzate

Prima pagină » Cum reciclăm hainele prea uzate

Cum reciclăm hainele prea uzate

De câte ori nu te-ai întrebat ce să faci cu hainele prea uzate? De cele mai multe ori, am fi tentați să le aruncăm, gândindu-ne că nu putem obține nimic utilizabil din ele. Există vești bune, însă. Indiferent de starea lor, majoritatea textilelor pot fi transformate și revalorificate prin reciclare. De aceea este foarte important să facem o selecție înainte de a dona hainele, pentru a le identifica pe cele prea uzate, potrivite pentru reciclare.

Spre exemplu, fibrele naturale pot fi transformate în țesături pentru fabricarea de articole vestimentare noi, iar fibrele sintetice pot fi reîncorporate în alte obiecte. Bucățile din material textil pot deveni materiale de curățare în industria automobilă, izolant în construcții sau pot fi comercializate în magazine de bricolaj sub formă de lavete.

Țesăturile mixte pot fi curățate și tratate astfel:

  • sub formă de umplutură pentru perne, canapele sau material textil pentru tapițare
  • sub formă de foi pentru fabricarea izolatoarelor termice sau fonice la acoperișuri de case, capote sau uși de automobile
  • sub formă de spumă sintetică pentru talpa pantofilor sport
  • sub formă de pulbere pentru sisteme de încălzire

Așadar, chiar și articolele vestimentare uzate pot fi revalorificate. Știind că acestea pot deveni combustibili, material izolant sau compozit pentru industria de prelucrare a maselor plastice, ar trebui să putem duce hainele prea uzate la centre de reciclare specializate.

Și nu uita: hainele în stare bună pot fi donate!

2021-08-19T11:45:06+00:00
Go to Top