susține

Cum reutilizăm hainele pe care nu le mai purtăm

Prima pagină » Cum reutilizăm hainele pe care nu le mai purtăm

Cum reutilizăm hainele pe care nu le mai purtăm

Ce rămâne de făcut atunci când realizăm că doar un procent insesizabil de haine și materiale textile pornesc pe calea reciclării și reutilizării?

Când auzim de deșeuri și de poluare, majoritatea dintre noi avem o imagine destul de tipizată și prestabilită în minte: maldăre de plastic și ambalaje, cozi întregi de mașini care stau în trafic sau tot consumul nostru de zi cu zi, de la hrană, la locuință și până la activitățile cu care ne umplem timpul liber. Puțini dintre noi încadrăm și hainele în rândul elementelor care poluează considerabil planeta, iar garderobele noastre continuă să crească și să adune lucruri pe care abia reușim să le purtăm de câteva ori.

Sezon după sezon, conștientizăm că rămânem cu suficiente haine bune, dar pe care, dintr-un motiv sau altul, nu prea ne vine să le purtăm. Întrebarea care ne lovește atunci e indiscutabil: ce e de făcut cu toate aceste haine? Ei, bine, noi avem câteva soluții eco-friendly care sunt menite să vă inspire:

  1. Vinde haine pe rețelele de socializare. Zeci de pagini Instagram, grupuri de Facebook sau chiar feed-uri conțin haine și accesorii în bună condiție, în căutarea unui nou purtător. E un must-try!
  2. Donează! E atât de simplu să faci un bine. Există numeroase persoane care nu își pot permite strictul necesar, așadar sfatul nostru este să selectezi acele haine comode, ușor de purtat și potrivite pentru viața de zi cu zi și să le oferi celor care au cu adevărat nevoie de ele.
  3. Dă hainelor noi întrebuințări. Fie că vorbim despre lavete de făcut curat, umplutură de perne decorative, covorașe multicolore sau plase din material textil, opțiunile sunt numeroase. Trebuie doar să îți folosești creativitatea!

În plus, ține minte:

  • Achiziționează haine într-o manieră responsabilă. Încearcă să cumperi doar haine de care ai nevoie, ușor de asortat și de integrat în ținutele care te reprezintă. Astfel, te vei asigura că garderoba ta va fi folosită în totalitate și că fiecare obiect vestimentar va fi pus în valoare de fiecare dată când se ivește ocazia ideală.
  • Hainele second-hand sunt mai cool ca niciodată. Introduse deja în ciclul de reutilizare, ele au suficientă viață pentru a înfrumuseța alte zeci de ținute valoroase.
2021-08-19T11:40:17+00:00
Go to Top