susține

De ce a devenit „The Little Black Dress” un icon?

Prima pagină » De ce a devenit „The Little Black Dress” un icon?

De ce a devenit „The Little Black Dress” un icon?

The little black dress la Bine Boutique

Fie că e zi sau seară sau că vorbim de un eveniment formal sau casual, o rochie neagră, simplă, croită atent este alegerea cu care nu ai cum să dai greș. Totuși, cum s-a transformat „the little black dress” într-un icon în lumea modei?

Povestea ei începe în anul 1920…

…când Coco Chanel și Jean Patou au vrut să creeze o rochie care să îndeplinească o serie de criterii menite să o transforme în rochia perfectă. Această viitoare rochie trebuia să fie dintr-un material rezistent în timp, versatilă pentru a putea fi ușor de purtat în diverse contexte sociale, accesibilă pentru orice categorie socială și, nu în ultimul rând, într-o culoare neutră. Astfel, după numeroase încercări, cei doi au ajuns la creația finală care și-a câștigat notorietatea sub numele de „The Little Black Dress” și care cu siguranță se află în garderoba multora dintre noi.

De ce negru?

La nivel simbolic, negrul a reprezentat dintotdeauna o culoare bogată. Începând cu secolul al XVI-lea, aristocrații de origine spaniolă își doreau să achiziționeze materiale de culoare neagră, foarte scumpe de altfel, tocmai pentru că negrul putea fi extras doar din anumiți arbori greu de găsit.

The Little Black Dress și-a continuat expansiunea și de-a lungul Marii Crize, prin eleganța pe care o denota și prin prețul care a devenit ușor, ușor din ce în ce mai accesibil. În anii 1950, în perioada de după război, conservatorismul a făcut ca această rochie să câștige statutul de uniformă purtată de femeile considerate ca fiind periculoase; însă, odată cu pornirea mișcărilor feministe, The Little Black Dress a redevenit un statement pentru cultura tinerelor, culminând cu momentul de glorie marcat de Audrey Hepburn în filmul Breakfast at Tiffany’s.

Simplicitate. Eleganță. Stil. Acestea sunt primele cuvinte pe care le rostim atunci când ne gândim la „The Little Black Dress”. Fiind o rochie versatilă, aceasta poate fi purtată cu orice ocazie, dacă o accesorizăm conform standardelor de etichetă ale fiecărui eveniment în parte.

„The Little Black Dress” a devenit un must-have al oricărei femei, așadar, dacă nu se află deja în dulapul vostru, cu puțin noroc, s-ar putea să o găsiți la noi în boutique.

2021-11-03T11:09:30+00:00
Go to Top