susține

Ghidul cumpărăturilor responsabile

Prima pagină » Ghidul cumpărăturilor responsabile

Ghidul cumpărăturilor responsabile

În momentul în care pornești braț la braț cu prietenele către magazinele preferate de haine, e musai să ai în minte câteva reguli orientative de care să ții cont înainte de a face o nouă achiziție. Chit că te simți bine atunci când îți întregești garderoba cu una sau mai multe piese vestimentare pe care ți le doreai de ceva vreme, de multe ori acestea sunt duplicate ale hainelor pe care deja le deții și pe care, din păcate, le-ai dat uitării. Pentru a sta departe de un dulap ticsit de haine, din care cel mai probabil porți doar un procent prea mic, te sfătuim să ții cont de câteva aspecte.

  • Cumpără mai puțin

Minimalismul e în trenduri și, pe lângă faptul că arată bine, promovează valori la care mulți dintre noi aspirăm. Un consum mai redus înseamnă implicit producții mai mici, ceea ce ne conduce spre mai puține deșeuri, mai puțină poluare și, într-un final, un mediu mai curat. 

  • Cumpără haine de o calitate mai ridicată

Am spus-o des și suntem constanți în ceea ce privește acest fapt. Este vital să investești în câteva obiecte vestimentare de bază, de o calitate ridicată, despre care știi că-ți vor fi alături vreme îndelungată de timp.

  • Îndreaptă-ți atenția către magazinele de tip second hand

Nu ai idee cât de multe comori poți găsi aici, chiar din rândul hainelor de o calitate ridicată. În plus, spre deosebire de magazinele în mall-uri, prețurile hainelor din magazinele second hand sunt cu mult mai mici. Practic, cu bani mai puțini, poți achiziționa haine deosebite care te vor bucura câțiva ani buni.

  • Înainte să cumperi, creează ținute

În timp ce probezi hainele care ți-au furat privirea și, uneori, inima, întreabă-te dacă garderoba ta este suficient de primitoare pentru o nouă investiție. Ai cum să porți toate noutățile în moduri cât mai variate? Câte combinații reușești să obții cu noile achiziții? Dacă răspunsul este „prea puține”, atunci achiziția nu este justificată.

  • Spune NU pungilor

La sfârșitul sesiunii de shopping, când te-ai decis care obiect vestimentar va merge cu tine acasă, refuză punga de unică folosință oferită în magazin și alege să-ți „depozitezi” achiziția în propria geantă sau într-o sacoșă din material textil, reutilizabilă.

2021-08-19T11:39:52+00:00
Go to Top