susține

Bine, Văcărești!

Prima pagină » Bine, Văcărești!
  • bine vacaresti

Bine, Văcărești!

Cu ocazia aniversării a doi ani de Bine Boutique, primul magazin caritabil al Crucii Roșii, organizează un maraton de cusut. Scopul evenimentului este de a susține o cauză de mediu foarte importantă pentru locuitorii Bucureștiului. Astfel, joi, 17 septembrie, timp de 12 ore în transmisie live pe Facebook, echipa Bine Boutique va coase țestoase Titi din material de blugi recuperat, într-o inițiativă de strângere de fonduri dedicată Asociației Parcul Natural Văcărești. Evenimentul intitulat Bine, Văcărești! își propune promovarea valorilor ecologice. În mod concret, va contribui la refacerea foișoarelor, a panourilor de informare și aleilor din parc, oferind astfel bucureștenilor un spațiu sigur de relaxare și reconectare cu natura.

În data de 17 septembrie, între orele 10:00-22:00, vom fi live pe pagina de Facebook Bine Boutique și pe cea a Asociației Parcul Natural Văcărești, unde vom transmite atât maratonul de cusut al țestoaselor din blugi, cât și intervențiile voluntarilor și invitaților noștri speciali. Pe parcursul evenimentului veți putea afla mai multe despre sustenabilitate, dar și despre diversitatea speciilor din Parcul Natural Văcărești. Începând din ziua evenimentului și până la finalul lunii septembrie, donațiile vor fi deschise pe shop.bineboutique.ro/donatie. Toate fondurile colectate în această perioadă vor fi direcționate către Asociația Parcul Natural Văcărești pentru a menține parcul accesibil. În lipsa pazei, infrastructura parcului se degradează și are nevoie constantă de reconstrucții și reparații.

Despre Asociația Parcul Natural Văcărești

Parcul Natural Văcărești a luat naștere în mod spontan pe locul unui proiect comunist eșuat, tocmai datorită lipsei intervenției umane. În ultimii 30 de ani, s-au dezvoltat aici habitate complexe și o biodiversitate de-a dreptul neașteptată pentru fauna Bucureștiului. Astăzi, parcul numără peste 300 de specii de floră, mai bine de 170 de specii de păsări și o mare diversitate de reptile, amfibieni, insecte și mamifere, printre care vulpea, vidra și nevăstuica.

Asociația Parcul Natural Văcărești a fost constituită în 2014 de un grup de specialiști în protecția naturii și managementul ariilor protejate. Aceștia au dezvoltat proiectul înființării parcului din momentul în care acesta părea o utopie. În prezent, contribuie la protecția și conservarea celui mai mare spațiu verde al Bucureștiului. De asemenea, promovează educația pentru mediu, oferind posibilități de recreere într-o zonă sălbatică din mijlocul capitalei.

2021-11-09T09:12:46+00:00
Go to Top