susține

Minimalismul – un alt stil de viață

Prima pagină » Minimalismul – un alt stil de viață

Minimalismul – un alt stil de viață

De ce din ce în ce mai mulți oameni adoptă un stil de viață minimalist? Astăzi îți vom răspunde la toate întrebările pe care ți le-ai pus prima dată când ai auzit despre acest concept.

Ce este minimalismul?

Inițial, minimalismul a apărut în cultura noastră prin artă și arhitectură. Luând amploare pentru prima data în Statele Unite ale Americii în anul 1960, minimalismul este definit în present ca fiind ABC-ul artei. Acest curent prezintă o abordare simplistă a vieții, definit prin linii și forme geometrice cât mai minimale.

Frank Stella, Whitney Museum, Gansevoort Street, New York City

Minimalismul ca stil de viață

Un stil de viață minimalist poate fi o experiență life-changing pentru persoanele care își doresc să facă acest pas.

Să trăiești minimalist nu înseamnă doar să trăiești simplu, ci să reușești să te desparți de toate acele lucruri pe care le-ai adunat de-a lungul vieții – lucruri pe care cu siguranță nu le mai folosești, dar le-ai păstrat pentru încărcătura emoțională pe care le-ai atribuit-o.

De asemenea, un stil de viață minimalist înseamnă să cumperi mai puțin și să înveți să trăiești cu un număr mai mic de haine, de vase, de produse pentru igienă – păstrând doar strictul necesar.

O locuință minimalistă = mai puțin timp pentru curățenie

 În momentul în care alegi să trăiești minimalist, evident, casa ta nu va mai arăta la fel după ce te vei descotorosi de toate acele obiecte care ocupau un spațiu enorm din locuință.

Pentru a putea manifesta un stil minimalist, trebuie să renunți la acele obiecte de mobilier care nu îți oferă o întrebuințare direct (ex.: biblioteci ticsite de bibelouri). În momentul în care vei face acea curățenie generală, lucrurile vor fi mult mai simple și vei avea mai mult timp pentru alte activități care îți fac plăcere.

Beneficiile unui trai minimalist

O mulțime de oameni au adoptat acest stil de viață în ultima vreme, obținând niște beneficii uluitoare.

Printre aceste beneficii regăsim:

  • Mai multă libertate;
  • Mai puțină focalizare pe lucrurile materiale;
  • Mai mult control asupra bugetului;
  • Ești prietenos cu mediul – prin reducerea consumului de plastic.
2021-08-19T11:37:07+00:00
Go to Top