susține

Misiune

Prima pagină » Misiune
Misiune2021-11-23T12:59:58+00:00

Cine suntem?

Ne-am născut în septembrie 2018 și am pornit la drum cu o dorință nemărginită de a schimba imaginea pe care oamenii o au despre utilizarea și reciclarea materialelor textile. Într-o societate consumeristă, unde oamenii cumpără pe bandă rulantă din dorința de a avea mai mult, noi punem punct și o luăm de la capăt cu o altă mentalitate. Ne intitulăm Bine Boutique și suntem primul magazin caritabil al Crucii Roșii Române. Ne dorim să insuflăm în oameni obiceiul de a consuma mai responsabil, chiar și atunci când vine vorba de haine.

Ne-am lansat în cadrul unui proiect mai amplu al Crucii Roșii – Filiala Sector 6, numit „Comunitate implicată, resurse protejate”, susținut inițial prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban, finanțat de IKEA România și gestionat de Fundația Comunitară București.

Ce facem?

La Bine Boutique, hainele se bucură de o nouă viață. Agățate atent pe umerașe, hainele donate își așteaptă noii purtători. Ele sunt conștiente că mai au multa viață în ele, zeci de ținute bune de completat și numeroși oameni de ajutat. Iar noi le-am înțeles, le-am văzut dorința de a trăi încă multă vreme de acum înainte și ne-am hotărât să le arătăm drumul cel mai scurt pentru a ajunge din nou în dulapul cuiva, de preferat pe raftul din față.

Înainte de a-și găsi un loc pe umerașe, hainele trec printr-un întreg proces de sortare și igienizare cu ajutorul voluntarilor Crucii Roșii. Hainele care „nu trec testul” sunt reinventate și modificate pentru a nu ajunge la groapa de gunoi, iar hainele în stare bună pornesc în căutarea unui nou cămin.

Fie că vorbim despre donarea hainelor către beneficiarii sociali și persoanele sinistrate sau despre valorificarea lor la Bine Boutique, suntem siguri de un lucru: în orice situație, facem BINE cu impact social și asupra mediului.

De ce?

Hainele donate aduc, odată cu ele, o poveste și o vibrație pozitivă. Au personalitate și mult chef de viață care așteaptă să fie transpus în ținute șic.

În plus, industria textilă este una dintre cele mai poluatoare industrii din întreaga lume. Cifrele vorbesc și ne lasă muți de uimire atunci când ne arată că,  pentru fabricarea unui singur tricou nou de bumbac, se consumă 2700 l de apă, la care se adaugă energia consumată pentru transport și comercializare.

Dar de ce Bine Boutique?

  • Pentru că e cool.
  • Pentru că mediul înconjurător are nevoie de așa ceva.
  • Pentru că hainele sunt frumoase și trendy.
  • Pentru că putem creea ținute deosebite cu piese pre-loved.
  • Pentru că mama ne-a învățat că hainele nu sunt de unică folosință, iar noi am învățat că mama are întotdeauna dreptate.
  • Pentru că bunica ne-a spus „Să te îmbraci BINE când ieși afară”.
  • Pentru că, de cele mai multe ori, sunt mai faine decât hainele pe care le găsim la mall.
  • Și, în final, pentru că hainele second-hand sunt haine bune.
  • Așadar, de ce nu am continua să le purtăm?
Go to Top