susține

Mix & match: textilele în modă. Cum le alegem, cum le combinăm

Prima pagină » Mix & match: textilele în modă. Cum le alegem, cum le combinăm

Mix & match: textilele în modă. Cum le alegem, cum le combinăm

În momentul în care începem să ne construim o ținută, este esențial să avem în vedere mai multe aspecte. Pe lângă mărimea potrivită a hainelor, culorile complementare, imprimeurile sau stilul în care ne dorim să „înscriem” ținuta, materialele textile joacă un rol cheie în obținerea unui look final ideal. La fel cum unele culori se potrivesc doar în anumite nuanțe, unele materiale textile sunt puse mai bine în valoare în compania altora.

Înainte de a ne îndrepta, însă, atenția către combinarea materialelor textile, este important să aruncăm o privire înspre alegerea celor mai potrivite țesături. Care sunt cele mai frecvente și cele mai iubite materiale, în care te vei simți deopotrivă chic și confortabil?

Haideți să aflăm împreună!

  • Bumbacul

Materialele textile din bumbac sunt disponibile într-o varietate mare de forme, câștigându-și titlul de cel mai confortabil material pe care îl poți purta zi de zi. Este un material fin, durabil, versatil, care îi permite pielii să respire și care se întreține ușor. În plus, pentru un pas mai aproape de un mediu sănătos, îndreptați-vă atenția cu precădere către bumbacul organic, acel soi care este ferit de pesticide și de îngrășăminte artificiale.

  • Inul

Materialele textile obținute din in sunt foarte populare în sezonul cald, oferind pielii senzația de libertate. Sunt subțiri, ușoare și lejere, fiind la rândul lor materiale durabile, de care te poți bucura o perioadă îndelungată de timp. În plus, în combinațiile ideale, inul denotă o eleganță aparte, relaxată.

  • Mătasea

Hainele din mătase sunt de o eleganță impresionantă, îndreptând orice ținută într-o direcție clasică, de seară. Cu toate acestea, nu multe persoane au curajul de a introduce acest material în ținutele lor obișnuite, în mentalul colectiv fiind întipărită preconcepția că mătasea este mai degrabă destinată pieselor de lenjerie decât hainelor.

  • Jerseul

Material tricotat fin, elastic, obținut din lână, bumbac sau alte fibre sintetice, jerseul este alegerea ideală atunci când îți dorești să pui comoditatea pe primul loc, dar să obții o ținută cool, relaxată și în trenduri.

Combinarea materialelor textile nu este un lucru complicat, iar totul pornește de la o regulă de bază: optează pentru materiale contrastante, dar care nu sunt total diferite. Potrivește contextul spre care te îndrepți cu materialele pe care le alegi și nu uita: culorile trebuie să fie parte a aceleași povești.

Identifică texturile neutre

Texturile neutre sunt acelea care-ți vor servi drept bază pentru ținuta pe care vrei să o obții. Denimul, bumbacul sau pielea sunt câteva exemple de astfel de texturi, care dau tonul și direcția pentru care optezi în materie de stil atunci când lucrezi la o anumită combinație vestimentară. În plus, cu cât o textură neutră este mai puțin predominantă într-o anumită ținută, cu atât poți face mai mult loc texturilor care vor atrage atenția și te vor scoate din tipare.

Întotdeauna gândește-te la context

Diferitele țesături emană anumite stări de spirit și anumite contexte sociale în care pot fi purtate. Mătasea te duce cu gândul către un context luxuriant, în vreme ce un pulover din lână îți induce în minte o imagine relaxată, confortabilă și călduroasă. Așadar, locul în care te îndrepți și tipul de activitate care se va desfășura acolo sunt doi dintre principalii factori care vor influența alegerea vestimentară.

Axează-te pe o singură paletă de culori

Cu toate că unele combinații îndrăznețe de culori ne fură deseori privirea și ne fac să ne întrebăm „eu de ce nu m-am gândit la asta?”, cele mai reușite combinații vestimentare sunt acelea care se încadrează într-o anumită paletă de culori. Sfatul nostru este să pornești de la elementul central al ținutei tale, care poate fi o fustă înflorată, o pereche de pantaloni evazați sau o cămașă cu mâneci bufante, și să completezi apoi acest puzzle fie cu tonuri complementare, fie cu una, maxim două nuanțe ale aceleiași culori.

2021-11-23T08:34:46+00:00
Go to Top